Blogin arkisto

Sopivan rajoittunutta ja todella tylsää

Torstai 27.3.2014 - Pasi Rahikka

pasirahikka.jpgDuzu ikusten dut tarkoittaa baskinkielellä minä näen sinut. Kerropa mitä sinulle kuuluu ja miten jaksat? Tiesitkö muuten, että voisin katsoa hymyäsi ja silmiäsi joka päivä, ja kuunnella ajatuksiasi..

Halusin tänään kertoa sinulle keskustelustani Ystäväni PikkuT'n kanssa. Keskustelimme siitä miten ikä aiheuttaa rajoittuneisuutta ajattelussamme ja maailmankuvassamme.

Onko sinusta tullut suvaitsevampi, kuin nuorempana? Oletko huomannut ajatustesi ja arvojesi muuttuneen vuosien saatossa?

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Pasi Rahikka, asenne, muutos, ajattelu, arvot, muutos

Kolme keinoa profiilisi parantamiseen

Torstai 20.3.2014 - Pasi Rahikka

pasirahikka.jpgLinkedIn-verkostossa on nykyisellään reilusti yli 200 miljoonaa käyttäjää yli 200:sta maasta. Sekä kokonsa että käyttötarkoitustensa ansiosta LinkedIn on tämän hetken tärkein liiketoimintalähtöisen ja liiketoimintaan tähtäävän sosialisoinnin verkosto ja kanava.

Jos kysyisin sinulta profiilistasi ja siitä miten LinkedIn-verkkoja käytät, mitä vastaisit? Sanoisitko, että et ole oikein päässyt vielä vauhtiin ja profiilisi kaipaa kehittämistä? Vai, että sinulla ei ole aikaa roikkua kaiken aikaa netissä?

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Pasi Rahikka, verkosto, verkostoituminen

Älä odota elämäsi alkamista

Torstai 13.3.2014 - Pasi Rahikka

pasirahikka.jpgBy Chris Brogan

Mitä oikein odotat? Me kaikki odotamme jotain, eikö niin? "Minusta tulee hyvä, kunhan ______." Tai ehkäpä ajattelemme, että "kun valmistun löydän itselleni hyvän työpaikan, kun minulla on hyvä työpaikka, etsin loistopaikan asua, kun minulla on kiva asunto, etsin itselleni rakastetun, jonka jälkeen menen naimisiin." Jne...

Odotatko sinä? Mitä?
Minulla on iso lasi puhdasta vettä, ilman mitään mausteita. Entä sinä?

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Pasi Rahikka, asenne, ajattelu, muutos, ajanhallinta

Naiset haluavat seuraavaa isoa juttua

Torstai 6.3.2014 - Pasi Rahikka

pasirahikka.jpgMaaraw na umaga on tagalogin kielellä aurinkoista huomenta. Tämä lausahdus tietysti kertoo jo sinulle sitä, että tänään on hieman erikoisempi päivä edellisiin päiviin verrattuna.

Olen miettinyt viimeisten viikkojen aikana paljon erilaisia juttuja. Myyntiä. Yrittäjyyttä. Epäonnistumista. Onnistumista. Ja sitä seuraavaa isoa juttua. Sinun isoa juttuasi. Ja minun.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Pasi Rahikka, asenne, ajattelu, muutos

Avaa suu ja sano A!

Torstai 27.2.2014 - Pasi Rahikka

pasirahikka.jpgJäätävän siistiä? Nope. Jäätyminen ei ole siistiä! Mitä tehdä sellaisena hetkenä kun juttu ei oikein luista. Miten päästä alkuun ja liikkeelle. Silloin kun kieli ei hölsky. Juttu ei luista ja ajatukset jumittaa?

Kokeneimmillekin myyjille tulee niitä hetkiä, kun tuntuu koleelta. Silloin yksinkertaiset ja toimivat ohjeet ja neuvot ovat arvokkaita muistaa. Ovat ne sitä tietysti muutenkin, mutta anna kun avaudun hieman tästä aiheesta. Muutamina viime viikkona ollut viileämpää...

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Pasi Rahikka, asenne, myynti,

Matka sinne ja takaisin 2

Torstai 20.2.2014 - Pasi Rahikka

pasirahikka.jpgTänään on jälleen yksi niistä päivistä. Tunnen välitöntä tarvetta avautua sinulle. Tiiviisti. Ystäväni ystävä, joka on ystäväni...tai no annetaan olla, menee jo lähtökohtaisesti liian vaikeaksi. Sori!

Siis. Kokeilen uudestaan. Ystäväni kysyi ystävältäni, että miten minä olen aina kiireetön.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Pasi Rahikka, asenne, ajattelu, muutos, ajanhallinta

Haluamme parempia liikesuhteita

Torstai 20.2.2014 - Pasi Rahikka

pasirahikka.jpgOlet ehkä kuullut huhua, että suhteisiin perustuva myymisen tarina on lopussa. Tämä ei ole totta. Koska me olemme ihmisiä, ihmissuhteet eivät katoa minnekään. Tämä tarkoittaa myös sitä, että liikesuhteissamme, jotka perustuvat ihmissuhteisiimme voi olla osasia, jotka luovat taloudellista arvoa.

Omien laskelmieni mukaan me olemme käyttäneet viimeksikuluneet pari vuosikymmentä siihen, että olemme yrittäneet muokata suhteitamme ostajina ja myyjinä enemmän kauppatapahtumiin liittyviksi—samalla  valitamme tämän valintamme aiheuttamista seuraamuksista, kuten kaiken kaupallistamisesta, pienistä marginaaleista ja korkeasta churnista.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Pasi Rahikka, myynti, liikesuhde, asikassuhde verkostoituminen,

Visualisoi verkostosi

Torstai 13.2.2014 - Pasi Rahikka

pasirahikka.jpgMinusta tuntuu aivan upealta, kun syysmyrsky katosi itään ja aurinko tuli siihen tilalle. Miltä sinusta tuntuu?

Itseasiassa tänään minulla on sinulle ihan nopea, mutta ainakin omasta mielestäni hyvä ja hyödyllinen juttu. Oletko koskaan kokeillut... verkostosi visualisoimista? Saatko kiinni mitä tämä edes voisi tarkoittaa?

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Pasi Rahikka, verkosto, verkostoituminen

Kahdeksan vinkkiä korkeampiin katteisiin

Keskiviikko 5.2.2014 - Pasi Rahikka

pasirahikka.jpgMarc Pitman kertoi SUCCESS-lehden tuoreimmassa artikkelissaan preemiobrändin rakentamisen salaisuuksista. Lähestymisen taustalla on ajatus siitä, että hyvän brändin haltija voi laskuttaa heikompaa enemmän samanlaisista tai lähes samanlaisista tuotteista, kuin kilpailija.

Onnistumisen taustalla on hänen mielestään keskeistä se, että brändin rakentaja keskittyy tajoomansa ainutkertaisuuteen ja ehdottoman laadukkaisiin tuotteisiin. Muuten? No sinä tiedät vastauksen...not a chance!

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Pasi Rahikka, tuotteistus, brändi, kate

Voimme muuttaa asennettamme

Keskiviikko 29.1.2014 - Pasi Rahikka

Asenne ratkaisee. Ajatukset ratkaisevat asenteemme. Me itse päätämme mitä ajattelemme.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Pasi Rahikka, asenne, ajattelu, muutos

Työelämän harmonia auttaa onnistumaan

Keskiviikko 22.1.2014 - Pasi Rahikka

pasirahikka.jpgKuulin tämän ilmauksen toissapäivänä, työelämän harmoniasta. Olet varmaan kuullut aiemminkin "työelämän tasapainosta". Ajatus harmoniasta tuntui järkeenkäyvältä ja se itseasiassa kuulosti paljon paremmalta. (Kiitos Lisa Horner!)

Juomisesta. Minulla on herkullinen kuppi yerba mate -teetä tänään, ja leikin, että se on vahvaa kahvia. Entä mitä sinun aamuusi kuuluu? Klikkaa kommenttia alle ja kerro mitä haluat. Tai jaa ajatuksiasi uutiskirjeeseen liittyen joskus myöhemmin.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Pasi Rahikka, työelämä, harmonia, tasapaino

Mikään ei ole itsestään selvää

Keskiviikko 15.1.2014 - Pasi Rahikka

pasirahikka.jpgJäin miettimään niitä asioita, joista haluaisin sinulle kertoa. Niitä on aika paljon. Yleensä ne liittyvät tekemisen kehittämiseen ja myyntiin.

Samalla tässä näitä juttuja miettiessäni päädyin lukemaan Kaija Pitkäniemen koskettavaa blogikirjoitusta välitilinpäätöksestä ja läsnäelosta

Mietin osaisinko itse kertoa sinulle siitä, että me tarvitsemme ylä ja alamäkiä erottaaksemme ne oikeasti arvokkaat asiat ja hetket toisistaan. En edes yritä. En tänään.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Pasi Rahikka, myynti, kehittäminen, kehitys, jaksaminen

Kysy, kuuntele, innostu ja ideoi

Keskiviikko 8.1.2014 - Pasi Rahikka

pasirahikka.jpgIstuin eilen pienessä kakkupuodissamme. Puodin ohitse kulki monta ihmistä. Muutama poikkesi sisäänkin. Jokaisella kerralla olin iloinen. Hymyilin. Mutta annapa kun ensin kerron tässä kohdin yhden mielestäni merkittävän asian.

Epäilen itse, että tämän asian merkitys on isompi, kuin juuri nyt uskallan myöntää ääneen. En ollut puodissamme töissä rahan vuoksi. Olin siellä töissä siksi, että se on hauskaa. Olin töissä siksi, että se on hauskaa. Kuulostaapa tämä ääneen sanottuna pelottavalta. Eikö vapaa-aikaa voisi viettää jotenkin muuten? Sinä varmaan vietät vapaa-aikaasi harrastustesi tai kavereidesi parissa? Ehkä perheesi parissa?

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Pasi Rahikka, asiakas, asiakaspalvelu, työ, työskentely

Mitä vaihtoehtoja meillä on?

Keskiviikko 1.1.2014 - Pasi Rahikka

pasirahikka.jpgBy Chris Brogan

Toisinaan ahdistan itseni nurkkaan. Olin puhumassa muutama päivä sitten S. Anthony Iannarinon koulun oppilaille ja kerroin heille miten jokainen askel, jonka otamme johtaa meitä poispäin oikealta polultamme ja aiheuttaa meille ylimääräistä tuskaa.

Tämä on yksi näistä kohtalon ja valintojemme kysymyksistä, vai oletko samaa mieltä kanssani? (Josta tulikin mieleeni, että keksin juuri kuvan, joka kertoo siitä mistä kaikki sai alkunsa, eli se oli yksi 1980-luvun herkullisista fantasiaelokuvista, jonka olen itse nähnyt varmaan rapeat 20 kertaa).

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Pasi Rahikka, valinta, asiakaspalvelu, asiakas

Löydä oma hyvä buugisi

Keskiviikko 25.12.2013 - Pasi Rahikka

pasirahikka.jpgHyväntuulista huomenta. Mitä sinulle kuuluu ja miten jaksat? Kiinnitätkö huomiota siihen, miten vuodenajat vaikuttavat tekemisiisi?

Olen huomannut muutamia juttuja omassa elämässäni ja tekemisissäni. Haluatko kuulla? Mutta ennen sitä. Muistatko mitä tässä kohdin pitää tehdä? Arvaa vain. Olen varma, että tiedät. Sano se ääneen?

Kahvia! Iso ja tukeva kuppi lämmintä kahvia, sopivasti maitoa ja hyvä asento. Tai teetä. Tai jotain.

Anna kun kerron nopeasti siitä, mitä olen omassa elämässäni huomannut.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Pasi Rahikka, asenteet, onnistuminen, rytmi, ajanhallinta

Viisi käytännön vinkkiä arjen onnistumisiin

Keskiviikko 18.12.2013 - Pasi Rahikka

pasirahikka.jpgTässä pari käyttökelpoista vinkkiä tukemaan sinua arjen onnistumisissasi. Oikeasti? Oikeasti.

Tuo omat ideasi rohkeasti esille. Pyri tuomaan ajatuksesi esille oikeaan aikaan. Oikein ajoitettuna ja oikeassa paikassa ajatuksesi voivat löytää tukea yllättäviltäkin tahoilta.

1. Ole joustava ja tingi tarvittaessa omista vaatimuksistasi, erityisesti hetkellisesti.

2. Ole selkeä. Älä käytä ammattisanastoa ja jargonia, paitsi silloin kun on ehdottoman pakko. Puhu Suomea.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Pasi Rahikka, asenteet, yrittäminen, onnistuminen

Menestyksen kaksitoista porrasta

Keskiviikko 11.12.2013 - Pasi Rahikka

pasirahikka.jpgS. Anthony Iannarino

Onko sinun menestykseesi kaavaa? Minkä koodin mukaan elät elämääsi?

Tässä muutamia ajatuksia ja kaksitoista askelta kohti menestyksekkäämpään elämään.

Tämä luo samalla hyvän perustan myös menestyksellesi liiketoiminnassa.

1. Olen kurinalainen ajatuksissani ja teoissani ja pidän lupaukseni, jotka annan itselleni ja muille.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Pasi Rahikka, yrittäminen, menestys, asenteet, positiivisuus

Rohkaise itseäsi onnistumaan

Keskiviikko 4.12.2013 - Pasi Rahikka

pasirahikka.jpgMe kaikki olemme syntyneet rohkeuden kanssa, mutta me emme varsinaisesti ole syntyneet pelkäämään. Osa peloistamme on opittua, osa kokemukseen perustuvaa, ja valtaosa on vain kuulopuheiden ja oman mielemme tuotosta. Pelot ovat useasti suurin esteemme onnistumisen tiellä.

Meillä on pelkojemme lisäksi viisi vihollista sisällämme.

Nämä vihollisemme meidän kannattaa pitää kätemme ulottuvilla, mutta niitä vastaan täytyy taistella, sillä kavereita niistä ei itselleen saa, vaikka mitä tekisi.

* Ensimmäinen näistä on välinpitämättömyys, josta esimerkkinä olkoon virran mukana ajelehtiminen. 

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Pasi Rahikka, asenne, yrittäminen, asenteet, onnistuminen, rohkeus

Tunnista omat vahvuutesi

Keskiviikko 27.11.2013 - Pasi Rahikka

pasirahikka.jpgDon Draper televisiosarja Mad Menistä on äärimmäisen hyvä pelastamaan pieleen menneitä kauppoja. Kun asiakas ei tykkää mainoskampanjastaan, tämä kuvitteellinen johtaja onnistuu kertomaan täydellisen tarinan, joka muuttaa asiakkaan mielen. Hänen tarinankerrontakykynsä on lahja, jollaista ei ole kenelläkään toisella tässä toimistossa.

Tullaksesi menestyksekkääksi liiketoiminnan vetäjäksi määritä omat vahvuutesi ja taitosi ja pidä niistä huolta.

Vahvuutesi ovat lopulta menestyksesi avaimia.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Pasi Rahikka, yrittäminen, vahvuudet, myynti

Käytä tietojasi hyödyksesi!

Keskiviikko 20.11.2013 - Pasi Rahikka

pasirahikka.jpgTässä on 7 juttua, jotka voit ottaa käyttöösi heti, ja joiden avulla onnistut huomattavasti varmemmin ja paremmin siinä, mitä ikinä teetkin ja elämässäsi tai liiketoiminnassasi tavoittelet.

1. Anna palaa!

Mikä on se yksi asia, jota haluat kaikkein eniten? Listaa kaikki ne tavat, jotka voivat auttaa sinua halusi saavuttamisessa. Älä suotta jarruttele. Tämän jälkeen valitse näistä kaikkein todennäköisimmin toimiva ja anna palaa!

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Pasi Rahikka, yrittäjyys, liiketoiminta, vinkit, yrittäjä

« Uudemmat kirjoituksetVanhemmat kirjoitukset »